AID lansează o campanie de prevenire a abuzurilor și violenței sexuale în rândul tinerilor: Girls are not toys! / Fetele nu sunt obiecte!

Campania “Girls are not toys!/Fetele nu sunt obiecte!”, care are ca obiectiv realizarea unor propuneri concrete care să conducă la reducerea agresivității sexuale din spațiul public, a fost lansată de Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, campania își propune, pe lângă conștientizarea populației privind reîntoarcerea la valorile morale specifice, și realizarea unor propuneri concrete care să conducă la reducerea agresivității sexuale din spațiul public, a mesajelor superficiale și lipsite de conținut prin implicarea unor instituții care, prin măsurile pe care le vor putea lua, vor reuși să restabilească situația normală în astfel de cazuri excepționale la nivelul comunităților locale.

AID solicită Consiliului Național al Audiovizualului să interzică difuzarea emisiunilor cu un conținut sexual explicit, atât vizual, cât și verbal.

Organizația cere Inspectoratelor Județene de Poliție, dar și Inspectoratelor Școlare Județene supravegherea cu strictețe și sancționarea drastică a agenților economici, chiar până la închiderea activității economice, pentru cazurile în care aceștia vând alcool minorilor.

“Propunem crearea la nivelul fiecărui județ (după modelul de la Vaslui) a unor grupuri de lucru având în componență reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, ai Inspectoratului de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție, ai Bisericii, ai corpului psihologilor, ai societății civile, ai asociațiilor de părinți, elevi și studenți, cu rol de informare, conștientizare a populației tinere sau cu risc crescut la acte de violență sexuală nu numai asupra gravității morale a faptelor, dar și a pedepselor pe care le pot primi din punct de vedere legal”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, AID solicită implicarea clară a Bisericii, prin reprezentanții acesteia prezenți în fiecare comunitate, prin activități de conștientizare în desfășurarea activității lor și asigurarea unei mai bune comunicări cu comunitatea în cazurile de viol, astfel încât să fie evitată stigmatizarea victimei și conștientizarea încălcării valorilor de către cei care comit astfel de fapte.

Asociația cere Inspectoratelor Școlare crearea unor planuri de acțiune județene în vederea implicării active a cadrelor didactice în educarea tinerilor și comunicarea cu aceștia, prin prezentarea de modele de succes pentru tineri bazate pe valori morale și conduită etică, iar asociațiilor de părinți, să devină parteneri activi în colaborarea cu reprezentanții psihologilor instituțiilor de învățământ și în astfel de situații extreme, în vederea evitării marginalizării victimelor.

AID face apel către familiile din România sau aflate la muncă în străinătate să acorde timpul necesar educației sexuale, afective, comportamentale a copiilor, astfel încât atât băieții, cât și fetele să împărtășească respectul comun și să își însușească anumite reguli de viață care să impună rigurozitate, respect, toleranță, compasiune.

Sursa: Agerpres.

Citește comunicatul AID: http://www.aid-romania.org/wp-content/uploads/2015/08/Girls-are-not-toys_Campanie-AID-de-prevenire-a-abuzurilor-si-violentelor-sexuale.doc 

Similar Posts