Centru pentru victimele violenţei în familie la Râmnicu Sărat

DGASPC Buzău, în calitate de promotor al proiectului ‘Te ajutăm să fii în siguranță — Centrul de recuperare pentru victimele violenței în familie — Rm. Sărat‘ a organizat în data de 31 iulie 2015 lansarea oficială a proiectului.

Proiectul este finanțat prin Programul RO20 ‘Violență domestică și violență bazată pe deosebirea de sex’ în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014′, Ministerul Justitiei având calitatea de Operator de Program.

Valoarea totală a proiectului este de 340.002,22 euro, respectiv 1.497.709,78 lei, din care grant norvegian 85% și co-finanțare națională în proporție de 15%.

Obiectivul general al proiectului ‘Te ajutăm să fii în siguranță — Centrul de recuperare pentru victimele violentei în familie — Rm. Sărat’ îl constituie dezvoltarea serviciilor sociale existente la nivel judetean pentru asigurarea interventiei specializate în cazurile de manifestare a fenomenului violentei în familie.

Obiectivul specific al proiectului constă în înfiintarea în mun. Rm. Sărat a unui centru pentru recuperarea victimelor violentei în familie, cu capacitate de 12 locuri, care să asigure acestora găzduire și servicii adaptate nevoilor specifice si sensibilizarea institutiilor, organizatiilor si cetățenilor cu privire la fenomenul violentei domestice.

Centrul va fi deschis în primăvara anului viitor.

Beneficiari directi

— victimele violentei domestice (femei, copii, mame cu copii) pentru care se impune separarea de agresor.

— Victimele violentei domestice (femei, copii, mame cu copii) care au nevoie de consiliere, asistență juridică și psihologică, alte servicii de suport.

Perioada de derulare a proiectului este de 12 luni: 28 aprilie 2015 — 30 aprilie 2016.

Detalii despre proiect: Hotărâre CJ Buzău

Sursa: comunicat de presă DGASPC Buzău

Similar Posts