Solicităm de urgență Ministerului Justiției deblocarea proiectului de lege al Guvernului pentru armonizarea legislației cu prevederile Convenției de la Istanbul

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, formată din 25 de organizații neguvernamentale la nivel național, au solicitat astăzi, printr-o scrisoare deschisă adresată Guvernului și Ministerului Justiției, deblocarea proiectului Guvernului pentru armonizarea legislației cu prevederile Convenției de la Istanbul.

Proiectul de lege vizează introducerea ordinul de protecție provizoriu (art.52, Convenția de la Istanbul), emis de Poliție imediat după constatarea faptei de violență, care să asigure o protecție reală și rapidă, asigurarea accesului victimelor  la justiție, precum și bugetarea adecvată a adăposturilor și serviciilor de consiliere și suport.

Scrisoare este susținută de alte 19 organizații neguvernamentale, în afara celor 25 care formează Rețeaua VIF. Printre susținători se numără Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), Apador-CH  și Institutul pentru Politici Publice (IPP).


DescarcăSCRISOARE DESCHISĂ Solicităm de urgență deblocarea proiectului Guvernului pentru armonizarea legislației cu prevederile Convenției de la Istanbul

 

Similar Posts