|

Ordinul de interdicție emis de poliție – cerut de cele peste 400 de persoane care au participat la Marșul ”Împreună pentru siguranța femeilor!”

Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor (www.violentaimpotrivafemeilor.ro) a organizat sâmbătă, 15 octombrie 2016, Marşul “Împreună pentru siguranţa femeilor”, cu scopul de a condamna public toate formele de violență îndreptate împotriva femeilor. Marșul a avut loc în București,  în Valea Seacă (județul Bacău) și în Giurgiu.

În România, 1 din 4 femei a fost adresată fizic sau sexual de către partenerul său de-a lungul vieţii, 27% din cazurile de omor au avut loc în familii (conform datelor Ministerului Public), iar 90% dintre victimele care cer ordin de protecţie sunt femei. Există mai multe forme de agresiune asupra femeilor, care nu sunt sancţionate nici de comunitate, nici de autorităţi.

Peste 400 de persoane au participat în București la Marș sâmbătă, 15 octombrie. S-au alăturat Marșului Doamna Violeta Alexandru (Ministru pentru Consultare Publică și Dialog Civic) Domnul Dragoș Pîslaru (Ministrul Muncii) Doamna Oana Țoiu, (Secretar de Stat Ministerul Muncii), Doamna Andra Croitoru (Secretar de Stat ANES), Doamna Päivi Pohjanheimo (Ambasadoarea Finlandei), Doamna Anneli Lindahl Kenny (Ambasadoarea Suediei), Domnul Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei, Alexandra Stan, BGS Divizia Medicală și Divizia Securitate și Crucea Roșie.

Participanții au pornit pe prima bandă a carosabilului din Parcul Colțea către Muzeul Antipa, unde au scandat măsurile pe care le doresc introduse în lege astfel încât femeile să fie în siguranță.

Mihaela Săsărman, Preşedintă Asociaţia Transcena, organizație membră a Rețelei: “Este încurajatoare participarea largă la Marș în acest an. Mulțumim tuturor care au fost alături de noi! Ordinul de interdicție emis de polițist imediat după constatarea agresiunii este instrumentul de care avem nevoie pentru a proteja viața victimei și care îl poate ține pe agresor departe până la emiterea unui ordin de lungă durată de către judecători. În același timp, este necesară asigurarea unui cadru legislativ eficient, coerent, care să vină în sprijinul autorităților și organizațiilor care luptă pentru viața și siguranța victimelor violenței domestice”

Tudorina Mihai, Vicepreședintă Asociația FRONT: “Este un bun semnal că la ediția de anul acesta au venit mai mulți participanți decât anul trecut. Ne dorim ca violența împotriva femeilor să fie un subiect vizibil pe agenda publică și sperăm să existe cât mai curând rezultate din partea autorităților publice în ceea ce privește politicile de prevenire și combatere a violenței împotriva femeilor.”


IMAGINI DE LA MARȘUL DIN BUCUREȘTI

dscf0034

dscf0030
Alexandra Stan, cântăreață, supraviețuitoare a violenței domestice
dscf0069
Dragoș Pîslaru, ministrul MMFPSPV

 dscf0044 dscf0074 dscf0026


PROTEST COMUNA VALEA SEACĂ, JUD. BACĂU

valeaseaca


PROTEST GIURGIU

giurgiu

Similar Posts