Primăria Capitalei decontează certificatele medico-legale ale victimelor violenței în familie

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat în ședința din 29 februarie o hotărâre care prevede decontarea de către municipalitate a valorii a 500 de certificate medico-legale pentru victimele violenței în familie din municipiul Bucureşti. În cazul în care se va depăși acest prag Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va solicita o rectificare pentru a se acoperi toate solicitările primite.

Cuantumul serviciilor privind examinarea victimelor și eliberarea certificatului medico-legal este de 38 lei. Examinarea persoanelor pentru constatarea virginitatii, deflorarii, sarcinii, viduitatea sau avortul patologic este de 50 lei. Examenul petelor de lichid seminal este de 45 lei.

În situația în care aceste costuri vor fi majorate Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va deconta emiterea certificatului medico-legal, conform bugetului aprobat şi a rectificărilor bugetare ulterioare.

“Având în vedere faptul că victimele violenţei în familie sunt obligate să părăsească domiciliul conjugal în grabă întrucât viaţa, integritatea fizică, psihică ori libertatea îi este pusă în pericol, acestea ajung în stradă fără de cele mai multe ori fără a avea asupra lor documente sau bani. Ținând cont de cele expuse anterior Direcția Generală de Asistenţă Socială a Municipiului București consideră oportună aprobarea unei Hotărâri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti prin care să se asigure decontarea costurilor aferente serviciilor privind examinarea victimelor şi eliberarea”, se arata in expunerea de motive a proiectului adoptat.

Sursa: B365

Descarcă: DECIZIA CGMB

Similar Posts