|

Manual de instruire pentru cadrele medicale în adresarea violenței de gen

Sectorul de sănătate este un punct de intrare important pentru identificarea cazurilor violenței de gen, prin oferirea de îngrijiri medicale victimelor violenței de gen și prin referirea către alte servicii esențiale, precum adăposturi, centre de consiliere, sau îngrijiri medicale de specialitate. Vizita la un serviciu medical este primul punct de contact pentru multe din victimele violenței de gen,  care le permite să acceseze sprijin și asistență. Prin urmare, consolidarea capacității personalului medical de a identifica și sprijini victimele violenței este un aspect crucial în prevenirea și adresarea violenței de gen.”

Este esențial ca personalul medical și profesioniștii din domeniul sănătății să aibă un rol cheie prin intermediul căruia să se asigure că sistemul medical protejează sănătatea și drepturile femeilor și că asigură suport în cazul violenței de gen, iar acest lucru poate fi îndeplinit numai dacă sistemul de sănătate este conectat direct cu serviciile de asistență specializată.

Invităm cadrele medicale să acceseze Manualul de instruire pentru cadrele medicale în adresarea violenței de gen, realizat în cadrului proiectului IMPLEMENT, un proiect co-finanțat de Comisia Europeană cu scopul de a întări capacitatea de acțiune în cadrul sistemelor de sănătate din 6 țări europene (Austria, Bulgaria, Germania, Franța, Italia, România).

Manualul este adaptat după manualul UNFPA-WAVE “Întărirea capacității sistemelor de sănătate de a răspunde la violența de gen din Europa de Est și Asia Centrală”  .

DESCARCĂ DE AICI: Manualul de instruire pentru cadrele medicale în adresarea violenței de gen.

Similar Posts