Acțiunea ”Cade una, cădem toate”, în fața Ministerului Justiției, pentru a ridica problema lipsei unei protecţii reale a femeilor şi fetelor victime ale violenţei

Un grup de activiste au organizat în data de 8 martie o acțiune în fața Ministerului Justiției, prin care au ridicat din nou problema lipsei protecției reale a femeilor și fetelor victime ale violenței. Ele au vrut să arate că, fără implicarea autorităților, femeile din România vor continua să fie ucise de soții sau iubiții lor. Printre instituțiile care ar trebui să se implice se numără și Ministerul Justiției, instituție cu rol important în modificările din Codul Penal și din alte legi.

Participantele au adus flori în memoria unor femei ucise de partenerii lor și au rostit la portavoce numele victimelor, vârsta și circumstanțele în care au fost omorâte. Florile și cartonașele cu numele femeilor ucise au fost depuse în fața Ministerului, apoi participantele s-au așezat în cercuri concentrice și au căzut la pământ pentru a simboliza căderea femeilor răpuse în urma violențelor.

“.

 


Sursa video: Adevărul

Similar Posts