| |

Marșul „Împreună pentru Siguranța Femeilor” – ediția 2022, în imagini

Duminică, 23 octombrie, a avut loc marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!” în București, Brașov, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Giurgiu, Mizil și localitatea Valea Seacă.
Sub sloganul „Ne-am săturat de vorbe goale, vrem servicii sociale!”, peste 6.000 de participante și participanți au cerut autorităților finanțarea serviciilor publice de asistență pentru victimele violenței de gen și alocarea de fonduri publice pentru programe de educare, formare și conștientizare.
Am scandat împreună din toate colțurile țării:
„Vrem siguranţă pe stradă şi în casă”
„Libere, libere, libere, puternice”
„Solidaritate, să ne unim toate”
„Nu mă simt flatată să fiu agresată”
„Indiferenţa hrăneşte violenţa”
„Violența nu are culoare!”
„Afară din școli, profii agresori!”
„1, 2, 3, 4 doborâm patriarhatul. 5, 6, 7, 8, nedreptatea să ia foc!”
„Cea mai mică lovitură nu e dragoste, e ură!”
„Nu sta deoparte, nu mai fi tristă. Facem împreună revoluția feministă”


București

Peste 2.500 de persoane au participat la marșul pentru siguranța femeilor din București. Marșul s-a desfășurat pe traseul Piața Universității – Piața Victoriei. Organizatoare: Centrul Filia, Asociația Front, Asociația Anais, ERomnja, Fundația Sensiblu, GRADO și Asociația Transcena. De asemenea, s-au alăturat eforturilor organizația Girl Up și Rețeaua ȘiEuReșesc.

Foto
Foto: Raja Van Ik

 

Foto: Raja van Ik

 

Foto: Ramona Copil

 

Foto: Remus Luminea

 

Brașov

Aproximativ 500 de persoane au mărșăluit de la Aula Universității până la Piața Sfatului. Manifestația din Brașov a fost organizată de Asociația Pas Alternativ impreuna cu Rețeaua locală a profesionistilor VD si reteaua Invingatoarelor ȘiEuReușesc.


Cluj Napoca

În jur de 300 de persoane s-au strâns la ora prânzului în Piața Unirii și au pornit în marș pe bd. Eroilor. Manifestația a fost organizată de Peace Action Training and Research Institute of Romania (PATRIR), cu sprijinul grupului Queer Sisterhood Cluj.

 

Foto: Aaron Roberts Photography 

 

Foto: Aaron Roberts Photography 

 

Foto: Aaron Roberts Photography 


Iași

Peste 1.500 de persoane au fost prezente la manifestația din Iași. Marșul a pornit de la Univ. Alexandru Ioan Cuza și s-a încheiat în fața Prefecturii. Organizatoare: Absorbante pentru toate, Rise Out, Centrul de Mediere și Securitate Comunitara, FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Fundația Corona, FONTIS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași, Reset, FASMR – Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România, Liga Studenților de la Filosofie Iași – LSFI, Asociația Grupul Zâmbetul Nostru, ParentIS, Asociaţia Civica.


Timișoara

În jur de 150 persoane au fost prezente la manifestația din Timișoara, care s-a desfășurat în Piața Unirii. Manifestația a fost organizată de Asociația SPICC și grupul Dreptul la Oraș.

 


Giurgiu, Mizil și localitatea Valea Seacă (Bacău)

La Giurgiu și Mizil au avut loc flashmoburi în zona centrală, iar în localitatea Valea Seacă peste 70 de persoane au mărșălui pe străzile comune până în fața Primăriei. manifestațiile au fost organizat de Asociația E-Romnja și comunitățile locale de fete și femei rome.


Sibiu

Expoziția Itinerantă „Neînvinsă” a fost lansată, la Sibiu, de Asociația A.L.E.G. în fața mai multor instituții publice și va fi prezentă în spațiul public până în data de 10 decembrie.


MULȚUMIM VOLUNTARELOR/ILOR

Le mulțumim voluntarelor și voluntarilor care au contribuit din plin la organizarea manifestațiilor și tuturor celor care au fost alături de noi în stradă.


PETIȚIE ONLINE

În sprijinul demersurilor noastre, vă invităm să semnați petiția noastră online, aici: https://bit.ly/3rp45ko

Similar Posts