SONDAJ Inscop: Ce cred românii despre pedepsele pentru viol

Majoritatea românilor, în procent de 81,5%, cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde şi ar trebui mărite, conform unui barometru Inscop-Adevărul despre România realizat în perioada 10 – 15 septembrie.

Potrivit sondajului transmis, vineri, AGERPRES, 95,4% dintre români declară că au auzit despre cazul violului de la Vaslui, 3,6% au răspuns că nu, în timp ce 1% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Totodată, 65,6% dintre cei chestionaţi consideră că vina pentru acel caz de viol aparţine în exclusivitate celor şapte tineri condamnaţi, 24,5% spun că vina aparţine şi celor şapte agresori, şi victimei iar 2,2% declară că vina aparţine victimei. Procentul non-răspunsurilor este de 7,8%.

Sondajul Inscop relevă că 81,5% dintre români cred că pedepsele pentru viol sunt prea blânde şi ar trebui mărite, 12,1% cred că pedepsele care se dau sunt corecte, iar 1,5% dintre români consideră că acestea sunt prea aspre şi ar trebui diminuate, iar 4,9% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.085 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

Similar Posts