| |

A fost lansat „Ghidul de intervenție în cazurile de violență domestică”

Luni, 7 decembrie 2015, a fost lansat „Ghidul de intervenție în cazurile de violență domestică” rezultat în urma celor două zile ale atelierului – Transfer de bune practici la nivelul serviciilor pentru victimele violenţei domestice – organizat în luna octombrie 2015. Scopul atelierului a fost acela de a împărtăși între profesioniștii în domeniu experiența în lucrul direct și indirect cu victimele, a schimba informații despre materialele de lucru cu beneficiarii, tehnici de monitorizare a cazurilor, servicii specializate oferite, limite, problematici întâlnite ș.a.

Violența domestică este un fenomen extrem de complex, care afectează pe termen lung o persoană, în toate planurile – fizic, social, emoțional, psihologic, economic – dar și copiii acesteia, ceea ce plasează o responsabilitate deosebită pe umerii profesioniștilor care lucrează în acest domeniu pentru a întrerupe ciclul violenței și perpetuarea acesteia.

Calitatea intervenției și cooperarea interdisciplinară și interinstituțională sunt cruciale pentru scoaterea victimei din relația violentă și, în final, pentru capacitarea acesteia în vederea luării unor decizii adecvate în legătură cu securitatea și viitorul ei.

Ghidul se dorește a fi un suport pentru profesioniștii care lucrează în mod direct cu victimele violenței domestice, atât în centrele de consiliere, cât și în cele de urgență sau în adăposturile temporare. Principiile și recomandările conținute în prezentul ghid vin în sprijinul profesioniștilor în domeniu pentru a crește calitatea muncii acestora și a crea un cadru pentru intervenție.

Materialul se adresează deopotrivă lucrătorilor din domeniul non-guvernamental și celor din serviciile publice.

CONSULTĂ: Ghidul de intervenție în cazurile de violență domestică

Similar Posts

One Comment

Comments are closed.