|

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi! Împreună pentru siguranța femeilor – Marș împotriva formelor de violență asupra femeilor

Sâmbătă, 15 octombrie, Ora 13.30

Traseu: Piața Universității (lângă parcul Colțea) – Muzeul Antipa, Piața Victoriei, București


Sâmbătă, 15 octombrie 2016, vă invităm să luați parte la marșul ‘Împreună pentru siguranța femeilor‘, care militează împotriva tuturor formelor de violență manifestate asupra femeilor.

În România, 1 din 4 femei a fost adresată fizic sau sexual de către partenerul său de-a lungul vieții, 27% din cazurile de omor au avut loc în familii (conform datelor Ministerului Public), iar 90% dintre victimele care cer ordin de protecție sunt femei. Există mai multe forme de agresiune asupra femeilor, care nu sunt sancționate nici de comunitate, nici de autorități, astfel că femeile din România ajung să fie prizonierele unei culturi a violenței în care victimele sunt decredibilizate și blamate.

Marșul ‘Împreună pentru siguranța femeilor’ are ca scop condamnarea tuturor formelor de violență împotriva femeilor. Femeile trebuie să fie în siguranță acasă, pe stradă, la locul de muncă, în școli și în universități.

Mihaela Sasarman prezentareMihaela Săsărman, Președintă Asociația Transcena, organizație membră a Rețelei: Ordinul de interdicție emis de polițist imediat după constatarea agresiunii este instrumentul de care avem nevoie pentru a proteja viața victimei, care îl poate ține pe agresor departe de ea până la emiterea unui ordin de lungă durată de către judecători. În același timp, este necesară asigurarea unui cadru legislativ eficient, coerent, care să vină în sprijinul autorităților și organizațiilor care luptă pentru viața și siguranța victimelor violenței domestice .

Marșul ‘Împreună pentru siguranța femeilor’ este susținut de o serie de personalități publice de marcă, care s-au alăturat campaniei inițiate de Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și au ales să spună NU violenței împotriva femeilor.

Doamna Stella Ronner Grubacic, Ambasadoarea Olandei în România: Ne dorim ca toate țările, inclusiv România, să fie un loc mai sigur pentru femei și pentru copii. De aceea vă invit pe toți să participați la Marș, în București, pe 15 Octombrie, pentru a spune NU violenței împotriva femeilor.

Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasadoarea Norvegiei în România:

Sunt încântată să fiu alături de voi pe 15 octombrie pentru a lupta împotriva violenței de gen și a violenței domestice. Violența de gen și violența domestică reprezintă o încălcare a drepturilor omului și o infracțiune și trebuie să luptăm împotriva acestora.

S-au mai alăturat campaniei: Doamna Päivi Pohjanheimo, Ambasadoarea Finlandei în România, Doamna Anneli Lindahl Kenny, Ambasadoarea Suediei în România, Domnul Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România, Doamna Stella Ronner Grubacic, Ambasadoare a Olandei, Alexandra Stan, Marius Tucă, Analia Selis, BGS Divizia Medicală și Divizia Securitate.

Persoanele care vor să se participe la marș, găsesc mai multe detalii pe pagina dedicată evenimentului:

https://www.facebook.com/events/1683301398652757/ 

Vedeți aici mesajele de susținere transmise: https://violentaimpotrivafemeilor.ro/impreuna-pentru-siguranta-femeilor/

Similar Posts