Ana Birchall: România trebuie să se implice în combaterea flagelului numit violență domestică, inclusiv prin ratificarea Conventiei de la Istanbul

Deputata PSD Ana Birchall a declarat, la împlinirea unui an de la intrarea în vigoare a Conventiei de la Istanbul, că România trebuie să se implice în continuare, cu toată determinarea si responsabilitatea, în combaterea flagelului numit violență domestică, inclusiv prin ratificarea Conventiei de la Istanbul.

‘În calitate de parlamentar de referință al legislativului român la Consiliul Europei pentru problema eliminării violenței împotriva femeilor, unul dintre principalele mele obiective a fost semnarea și ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul. Mă bucur că astăzi, la 1 an de la intrarea în vigoare a Convenției, România se află alături de statele semnatare și că toate eforturile instituționale și personale au dat rezultate. Semnarea Convenției de către România la 27 iunie 2014 a transmis un semnal politic pozitiv, prin angajamentul ferm al țării noastre de a respecta și promova în plan intern și global o serie de măsuri ferme prin care să se asigure prevenția și combaterea adecvată a fenomenului violenței, atât a celei îndreptate împotriva femeilor, cât și a celei domestice, ‘ a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

‘Executivul condus de Victor Ponta, prin Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Ministerul Sănătății precum și prin Ministerul Afacerilor Externe, a avizat favorabil proiectul de lege privind ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul. Este necesar ca și celelalte ministere să avizeze favorabil proiectul de lege astfel încât, în cel mai scurt timp, România să poată ratifica Convenția, un act de referință în domeniul combaterii violenței. Cred că este și de datoria noastră, a Parlamentului, să transformăm cât mai curând un reper istoric pentru România în voință politică’ susține deputatul PSD Ana Birchall.

‘Ratificarea de către România a Convenției de la Istanbul va însemna foarte mult pentru toate victimele violenței de orice fel împotriva femeilor, fie că vorbim de violență domestică, fizică sau psihologică. Înăsprirea legislatiei si ratificarea Convenției reprezintă două instrumente importante pentru prevenirea și combaterea evenimentelor nefericite cum a fost cazul violului din județul Vaslui. Pentru toate femeile care din păcate încă se simt în nesiguranță în propria casă sau pe stradă din cauza acestor tipuri de violență, Convenția de la Istanbul este un instrument foarte important de protecție, iar ratificarea ei în cel mai scurt timp va face din România o voce importantă în ceea ce privește lupta împotriva violenței asupra femeilor și împotriva violenței domestice’ a încheiat Ana Birchall.

Sursa: Agerpres

Similar Posts