|

Proiectul „Împreună pentru siguranța femeilor!” – proiect de intervenție multidimensională împotriva violenței de gen”

Proiectul Împreună pentru siguranța femeilor! – proiect de intervenție multidimensională împotriva violenței de gen adresează problematica violenței împotriva femeilor prin acțiuni de advocacy, activism, facilitare comunitară, informare, monitorizare și servicii juridice. În primele opt luni ale anului 2021 au fost ucise 33 de femei de un membru de familie și au fost înregistrate 19.860 de cazuri de loviri sau alte violențe în familie – resursele disponibile pentru prevenirea și combaterea violenței de gen sunt în continuare insuficiente.

Proiectul urmărește consolidarea activităților de conștientizare, watchdog, monitorizare și advocacy ale Rețelei V.I.F., la nivel central și local, printr-o abordare multidimensională capabilă să producă schimbări sistemice asupra modului în care este gestionată problema violenței de gen de autorități și asupra modului în care societatea se raportează la violența împotriva femeilor.

Activitățile proiectului adresează atât componenta legislativă și administrativă, prin acțiuni de monitorizare, întâlniri cu decidenții la nivel local și central, dar și componenta de sensibilizare a publicului larg, în special a tinerilor prin acvități de tip teatru-forum, workshopuri și campanii de conștientizare și sensibilizare în mediul online. Supraviețuitoarele violenței domestice beneficiază de sprijin de natură juridică și sesiuni de informare și întâlniri de lucru mediate de organizațiile membre în Rețea. 

Proiectul este implementat de Centrul FILIA, Asociația ANAIS, Asociația Front, Asociația Transcena și Asociația E-Romnja, cinci organizații membre în Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor (Rețeaua V.I.F.) și beneficiază de finanțare prin programul Active Citizens Fund România.

Mai multe informații despre proiect, aici: https://violentaimpotrivafemeilor.ro/impreuna-pentru-siguranta-femeilor-proiect/

Similar Posts