Formare pentru cadre didactice si alți specialiști care lucrează cu tineri, pentru prevenirea violenţei între parteneri intimi (VPI)

În perioada octombrie-noiembrie 2015 Asociatia A.L.E.G. va desfasura la Sibiu sesiuni de formare pentru cadre didactice si alți specialiști (din ONGuri, biblioteci, centre rezidențiale etc.) implicați în programe educative pentru adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, în vederea implementării Pachetului educativ adaptat pentru România GEAR – ”Conștientizare privind egalitatea de gen pentru prevenirea violenţei între parteneri intimi (VPI)”.

Sesiunile de formare vor avea o durată de aproximativ 24 de ore de curs, iar A.L.E.G. va asigura cazarea și masa pe durata formării precum și decontarea transportului, pentru persoanele din afara localității, în limita locurilor disponibile. Participanții vor fi familiarizați cu conținutul pachetului educativ (Manualul III pentru cadre didactice și Manualul IV Activitățile pentru elevi), vor participa la o simulare de predare a unui modul și își vor exersa abilitățile necesare implementării pachetului educativ care presupune 13 ore de predare (la clasă sau în alte contexte). Înainte de implementare, manualele vor fi supuse spre aprobare autoritatilor din domeniul educatiei.

Persoanele interesate de participare sunt rugate să transmită pana pe 15 septembrie o scurtă scrisoare de motivație pe e-mail la adresa contact@aleg-romania.eu cu subiectul Seminarii formare GEAR in care să ne lase datele de contact, instituția în beneficiul căreia doreșc să utilizeze această formare, urmând ca noi să revenim cu informații legate de perioadele și locația exactă a sesiunilor de formare.

Cu sprijinul financiar din partea Programului Daphne III al Uniunii Europene, proiectul GEAR – Mecanism împotriva VPI (Conștientizare privind egalitatea de gen pentru prevenirea violenţei între parteneri intimi) este o acţiune coordonată de prevenire primară şi secundară a violenţei între parteneri intimi în relaţiile adolescenţilor, prin intervenţii în unitățile de invățământ sau în alte medii, şi au ca suport materiale educaţionale special realizate, destinate conștientizării și capacitării elevilor ciclului gimnazial și liceal de către cadre special instruite în acest sens.

Detalii despre proiectul în cadrul căruia se realizează formarea și despre pachetul educativ se pot accesa la următorul link: http://aleg-romania.eu/projects-3/gear-mecanism-impotriva-violentei-intre-parteneri-intimi/

Scopul principal al pachetului educativ este de a promova dezvoltarea unor relaţii sănătoase bazate pe egalitate între sexe şi toleranţă zero faţă de violenţă prin conștientizarea tinerilor cu privire la:

  • caracteristicile relaţiilor sănătoase şi nesănătoase
  • influenţa atitudinilor și rolurilor stereotipale de gen asupra relaţiilor
  • felul în care raporturile inegale de putere dintre sexe sunt legate de abuzul psihologic, fizic şi/sau sexual asupra fetelor/femeilor
  • contribuţia adolescenţilor la prevenirea tuturor formelor de violenţă bazate pe gen

Similar Posts

One Comment

  1. Multumm pentru interes. Medicii de planificare familiala sunt bineveniti la curs in masura in care considera ca au ulteriror contextul necesar predarii – chiar si sub forma de educatie non-formala pentru adolescenti – va fi vorba de un modul de aproximativ 13 ore. Poate aveti colaborare cu scoli, centre rezidentiale sau de zi etc.

Comments are closed.