Cele mai multe infracțiuni înregistrate în București sunt cele de violență în familie

Evenimentul Zilei a solicitat Poliției Capitalei, punctual, date cu privire la infracțiunile de: omor, tentativă de omor, vătămare corporală, violență în familie, tâlhărie, evaziune fiscală, proxenetism și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cele mai multe infracțiuni înregistrate sunt cele de violență în familie care, din nefericire, conduc într-o manieră categorică topul.

Mai precis, anul trecut, Poliția Capitalei a înregistrat 4.094 de cazuri de violență în familie. Cifrele sunt îngrijorătoare, având în vedere faptul că doar o mică parte dintre aceste evenimente ajung să fie raportate autorităților. Peste 90% dintre agresori sunt bărbați, iar femeile și copiii sunt victimele unor tratamente inumane.


Dacă te confrunți cu o situație de violență în familie sună de urgență la 112 și cere intervenția poliției. Solicită emiterea unui ordin de protecție de urgență!

Pentru informații și sfaturi apelează numărul 0800 500 333, o linie telefonică gratuită, la care operatorii răspund non-stop.

Similar Posts