La Slatina va funcţiona un centru pentru primirea victimelor violenţei în familie

Un centru pentru primirea şi găzduirea temporară a victimelor violenţei în familie va funcţiona în municipiul Slatina din toamna acestui an, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu. Consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea Centrului de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei în familie, care va funcţiona în municipiul Slatina, în cadrul unui complex al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

Centrul pentru victimele violenţei în familie va avea o capacitate de nouă locuri şi va asigura servicii sociale specializate de primire şi găzduire temporară, asistenţă medicală şi îngrijire precum şi consiliere psihologică.

Primirea victimelor se va face numai în caz de urgenţă, atunci când se impune ca măsură de protecţie izolarea victimei de agresor.

În prezent, în judeţul Olt nu există un centru specializat pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, iar victimele pot beneficia numai de consiliere şi mediere a conflictelor. Amenajarea Centrului va fi realizată cu fonduri nerambursabile prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014. AGERPRES

Sursa: Portalul Național de Administrație Publică

Similar Posts