MASĂ ROTUNDĂ: OPORTUNITĂȚI LOCALE PENTRU SERVICIILE PRIVIND VIOLENȚA DOMESTICĂ 

Pe 23 martie ne-am întâlnit cu membri societății civile să discutăm despre oportunitățile locale privind serviciile pentru victimele violenței domestice. Întâlnirea a pornit de la rezultatele studiului privind serviciile pentru victimele violenței în familie și bugetarea acestora, realizat de organizațiile membre în Rețeaua V.I.F.

În timpul întâlnirii profesioniștii care lucrează direct cu victimele violenței domestice au discutat despre experiențele lor în relația cu autoritățile, oportunitățile de bugetare a serviciilor din punct de vedere legal și exemple de bună practică în bugetarea și oferirea de servicii corelate cu nevoile reale ale beneficiarelor.

Participanții au discutat despre soluții pentru ameliorarea accesului la servicii pentru supraviețuitoarele violenței de gen, dar și despre obstacolele din munca de zi cu zi a organizațiilor care oferă servicii specializate. Au fost subliniate pe parcursul întâlnirii nevoile complexe ale persoanelor aflate în situația de violență și felul în care serviciile ar trebui să răspundă acestor nevoi și importanța implementării legislației în vigoare.