logo-acf.png
unele-rufe
se-spala-in-public
rufe-pe-sarma-small.png

Tăcerea protejează doar agresorii.

E timpul să scoatem la lumină violența împotriva femeilor! Pentru că aceste rufe murdare nu sunt doar ale victimelor și agresorilor. Sunt ale noastre, ale tuturor.

Expoziția
Rufelor Spălate în Public
continuă în
Centrul Istoric București!

25 Noiembrie – 10 Decembrie 2022,
Str. Covaci nr. 7, curtea Fire Club

30 de victime ale violenței împotriva femeilor își spun poveștile. Pentru că fiecare dintre noi are dreptul să-și folosească vocea și să-și caute dreptatea.

Ai și tu rufe de spălat în public?
Fă-ți vocea auzită!

Iată cum participi:

1. Descarcă template-ul alăturat

2. Scrie pe haine povestea ta

3.Publică imaginea rezultată pe Instagram, cu tag către @rufe.in.public și @centrulfilia

De ce să ne spălăm rufele în public?

În România, 1 din 4 femei a fost agresată fizic sau sexual de partener sau de fostul partener (FRA, 2016) si 55% dintre români consideră că violul este justificat în anumite situații (Eurobarometrul 449, 2017).

Doar în prima jumătate a anului 2022 au avut loc peste 26.000 de fapte de violență domestică. O treime din cele 5.163 de ordine de restricție au fost încălcate (IGPR, 2022)

445 de femei și fete au fost ucise de un membru de familie în ultimii 9 ani. În primele șase luni ale anului, 19 femei și fete au fost ucise de un membru al familiei (IGPR, 2022).

În tot acest timp, femeile aud mereu „Nu mai da din casă” și „Nu-ți mai spăla rufele în public”.

În realitate, tocmai tăcerea ajută agresorii, în timp ce victimelor li se iau vocea și șansa de a primi ajutor din afară. Cu toții avem puterea de a opri violența împotriva femeilor: să le ascultăm poveștile, să le susținem să meargă la poliție, să le oferim un spațiu sigur dacă putem, să taxăm agresorii tare și răspicat, să donăm.

Donează pentru a sprijini
victimele violenței domestice

Donațiile online pot fi făcute o singură dată sau pot fi recurente, suma aleasă fiind plătită lunar. Poți opta pentru recurență la 3 luni, 6 luni, 9 luni și 12 luni dacă alegi LUNAR. De asemenea, poți opta să donezi altă sumă față de cele indicate.


Procesarea donației este asigurată de euplatesc.ro în condiții securizate.

Donează

people.png
people-mobile

Proiect derulat de:

Proiect derulat de Centrul FILIA în parteneriat cu Asociația Anais, Asociația FRONT, Asociația E-ROMNJA, Asociația TRANSCENA cu sprijinul financiarActive Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.